Новини / News

Інтерв’ю. Оксана Гарнюк (Костенко): «Фотографія для мене — спосіб зцілюватися, набиратися ресурсу, передавати красу нашої прекрасної України»

Поки триває робота з підготовки до української частини конкурсу «Вікі любить пам’ятки» 2024 року, який розпочнеться вже завтра, 1 жовтня, продовжуємо знайомити вас із авторами минулорічного конкурсу. На наші питання відповідає Оксана Гарнюк (Костенко), одна із дебютанток 2023 року. До речі, у нашому конкурсі є окрема номінація для найактивніших нових учасників та учасниць!

Оксана Гарнюк (Костенко)
Фото з дозволу автора

Раді вас вітати, пані Оксано. Розкажіть нам та нашим читачам, будь ласка, трохи про себе, про місце фотографії у вашому житті.

Звати мене Оксана Гарнюк (Костенко). Я народилася в чарівному містечку Теофіполь на Хмельниччині, мої професії — філолог та практичний психолог. Фотографія для мене — спосіб зцілюватися, набиратися ресурсу, передавати красу нашої прекрасної України.

А як взагалі у вашому житті з’явилася фотографія? Що саме подобається фотографувати?

Фотографувати я почала років у 10, ще на плівковий фотоапарат ( простенький, такі були тоді майже в кожній сімʼї). Люблю фотографувати природу, архітектуру, дуже люблю сонце.

Костел Різдва Пресвятої Діви Марії. Бурдяківці, Тернопільська область (фото від 7 березня 2023 року). Авторка — Оксана Гарнюк, CC-BY-SA-4.0

А чи траплялися у вашому житті якісь цікаві чи курйозні ситуації під час фотографування?

Перед повномасштабною війною мене одного разу мало не заарештувала СБУ, а жителі одного із сіл викликали патруль поліції та спецслужби, бо подумали, що я — шпигунка.

Ого, навіть так буває. А як ви дізналися про конкурс? Ви вперше берете участь — що саме вас спонукало?

Про конкурс я знаю давно, багато моїх знайомих є учасниками і переможцями цього чудового проєкту! Досить довгий період я спостерігаю за конкурсом. Остаточно вже спонукала мене взяти участь менеджерка фотоконкурсу — пані Дарина — за що їй невимовно вдячна 🙂

Замок. Скала-Подільська, Тернопільська область (фото від 7 березня 2023 року). Авторка — Оксана Гарнюк, CC-BY-SA-4.0

Чисто професійна цікавість: а чи складно брати участь у конкурсі вперше? І як вам сам інструмент завантаження?

Стати учасником конкурсу неважко — дуже зручний алгоритм завантаження фото та навігація сайту. Все максимально просто та зрозуміло.

Костел Святого Антонія. Лосяч, Тернопільська область (фото від 7 березня 2023 року). Авторка — Оксана Гарнюк, CC-BY-SA-4.0

Дякуємо за відгук! А наостанок: які побажання чи поради Ви могли б дати іншим учасникам?

Побажання учасникам з України — обовʼязково наша Перемога, щоб ми змогли подорожувати та насолоджуватися нашою країною!

Вдячні за розмову! Перемоги нам!
І сподіваємося побачити ваші нові фото цього року!

Замок. Жванець, Хмельницька область (фото від 10 червня 2023 року). Авторка — Оксана Гарнюк, CC-BY-SA-4.0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *