Спецномінації

Визначні місця Харкова: відзнака конкурсу «Вікі любить пам’ятки» 2024 року

Молодіжна рада при Харківському міському голові втретє оголошує відзнаку «Визначні місця Харкова» у межах української частини міжнародного конкурсу «Вікі любить пам’ятки». Її отримають автор(к)и якісних світлин, на яких зображено памʼятки культурної спадщини міста.

«Ми вважаємо, що зараз треба як ніколи активно підтримувати харківських креаторів. Третій рік поспіль ми підтримуємо конкурс власною відзнакою, щоб допомогти містянам запам’ятати Харків таким, яким він є. Зараз ворожий обстріл може зруйнувати будь-яку пам’ятку чи просто будівлю, тому ми закликаємо брати участь у конкурсі для того, щоб поширити нагадування про Харків», — зазначила Анжеліка Дам-Васильєва, голова PR-відділу адміністративного департаменту Молодіжної ради при Харківському міському голові.

«Харків — це місто, яке змінюється на очах. Розвивається силами незламних харків’ян і водночас зазнає руйнувань від ворога. Наша відзнака — це спроба нагадати всьому світу про те, яким чудовим є наше місто і як воно розвивається попри все», — прокоментував голова Молодіжної ради при Харківському міському голові IV скликання Анатолій Бессонов.

Цього року у відзнаці теж є окремі підтеми:

  • «Пам’ятка у вирі життя» — фото Харкова, які відображатимуть вир життя і активність Харкова та його мешканців поряд чи у пам’ятках міста (нова категорія);
  • «Руйнація памʼяток» фото памʼяток на території Харкова які зазнали пошкоджень внаслідок російського вторгнення;
  • «Активність» — найактивніші завантажувачі якісних робіт.

Зверніть увагу, що пам’ятка має бути на фото обов’язково!

«Нова категорія “Пам’ятка у вирі життя” має на меті задокументувати життя харків’ян та пам’ятки міста. Пам’ятки можуть бути як фоном подій, так і безпосередніми “учасниками” — наприклад, робота волонтерського центру, який розташований у будівлі-пам’ятці. На міжнародному етапі журі часто завертає увагу на роботи, де є не тільки статичне “енциклопедичне” зображення пам’ятки, а зафіксовано подію, наприклад, фестивалі тощо», — зауважила Дарина, менеджерка проєкту «Вікі любить пам’ятки».

За результатами роботи журі відзначить по три автора(-ки) у кожній підтемі. Усі переможці отримають брендовані сувеніри конкурсу «Вікі любить пам’ятки», а перші місця у кожній підтемі також одержать призи від Молодіжної ради.

Зверніть увагу: у звʼязку з воєнним станом в Україні, участь у конкурсі можуть брати лише фотографії, що були зняті до 30 червня 2024 року (включно). Виняток становлять світлини та відео зсередини пам’яток, тобто інтер’єри, на які не поширюються обмеження.

File:Церемонія нагородження переможців української частини конкурсу «Вікі любить пам’ятки 2023» 55.jpg

Ірина Лучко, представниця Молодіжної ради при Харківському міському голові на церемонії нагородження 2023 року

Фото: Ігор Єрмолаєв, CC BY-SA 4.0

Як взяти участь:

  1. Перейдіть на сторінку конкурсу у Вікіпедії (wlm.photo).
  2. Створіть або увійдіть у свій акаунт у Вікіпедії (при реєстрації треба вказати дійсний e-mail).
  3. Знайдіть потрібну пам’ятку Харкова у конкурсних списках.
  4. З 1 по 31 жовтня завантажте фото пам’ятки: в останній колонці натисніть на посилання «[Завантажити фото]» або «Завантажити ще фото».

Усі фото із міста-героя Харків автоматично братимуть участь у цій відзнаці. Також ці роботи братимуть участь у інших номінаціях та спецномінаціях конкурсу.

File:Wiki Loves Monuments 2023 awards in Ukraine 022.jpg

Сувеніри для переможців 

Фото: Вікторія Іванків, CC0

Для довідки:

Молодіжна рада при Харківському міському голові — консультативно-дорадчий орган, який створює проєкти у різних сферах життя Харкова для розвитку міста та молоді. Об’єднання проактивних містян від 16 до 35 років ставить за мету формування сучасного відповідального суспільства та покращення іміджу та обізнаності про Харків. Візитівка тут: https://uadd.me/khmgs  

Для контексту: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *